Locavoor!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

100% echt én West-Vlaams

Voor 2017 kunnen we met de gepaste fierheid melden dat “De Week van de Korte Keten” feestelijk gestart wordt op “Hof & Huis”.  In zeer nauwe samenwerking met de POM planten we een pittig “100% West-Vlaams” dorp neer voor het kasteel. Ontdek hier het allerbeste van West-Vlaanderen en laat je inspireren tijdens één van de kookdemo’s, ga naar huis met een duurzame 100% West-Vlaamse draagtas, trap je eigen lokale sapje,… Er valt altijd wel iets te zien en te beleven. Hier maak je echt kennis met onze West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten en de korte keten. We stimuleren op deze wijze consumenten om producten rechtstreeks aan te kopen bij lokale producenten, een initiatief dat perfect aanleunt bij Hof & Huis. Koop lokaal en wordt ook een beetje “locavoor”.  Meer info op www.weekvandekorteketen.be

Kookdemo's!

Leren koken doe je vaak door te stelen met je ogen. En daar zijn we heel goed in: we doen niets liever dan binnenkijken in de keuken van de ervaren koks om dan zelf met meer kennnis van zaken thuis aan de slag te gaan. Dan is het ook maar goed dat we een aantal toppers inviteerden om je op weg te zetten! Wat dacht je van Instagramfoodie Ellencharlottemarie, de Goestjes van Jozefien en de kunsten van Nico Neyt op de Oklahoma Joe? 

Ellencharlottemarie!

Op zondag verwelkomen we de bekendefoodblogster Ellencharlottemarie die kookdemo’s geeft, haar eerste boek voorstelt en voor het eerst naar buiten komt en in contact treedt met haar meer dan 147.000 Instagramvolgers. Haar boek heet One healthy family en is uitgegeven door Lannoo.

Ellen Charlotte Marie ging op zoek naar gezondere voeding en verzamelde haar meest favoriete recepten in één boek. Bijna alle recepten zijn lactose- en glutenvrij, vegetarisch of vegan, en bevatten geen geraffineerde suikers. Ze toont je dat gezond absoluut niet saai hoeft te zijn. Integendeel!

Mis het/haar niet!

Nico Neyt en de Oklahoma Joe

Wat is er nu leuker dan bij mooi weer  buiten te koken? Leer op vrijdag en zaterdag de kneepjes van het vak van Nico Neyt van Ter Groene Poorte. Hij komt demonstreren op de Oklahoma Joe en stuurt je naar huis met een karrenvracht aan ideeën en tips! Buiten koken is en blijft fun en dan kun je maar beter goed materiaal gebruiken. Een Oklahoma Joe is dan ook een zeer veelzijdig toestel.  Elk model is voorzien van een vuurhaard en een grillzone. Sommige modellen hebben ook nog een rookzone waar je wonderlijke zaken in kunt bereiden! Dank zij de twee of drie aparte zones kan je gemakkelijk direct en indirect grillen.


De Goestjes van Jozefien

"Goestjes" hebben kan zo negatief klinken, een beetje zoals "grillen hebben". Dat is het zeker niet (grillen doen we op vrijdag en zaterdag, op de Oklahoma, zoals je net hiernaast gelezen hebt)!

Jozefien is zot van koken. Ze staat enorm open omnieuwe ingrediënten en smaakcombinaties uit te proberen – en dat zal je zeker merken in haar recepten. Ook zij komt koken met 100% West-Vlaamse producten en wil zich op donderdag helemaal uitleven in "gerechten om te delen", food-sharing zeg maar! Of hoe je samen met je vrienden lekkere gerechtjes ontdekt die bovendien gezond en speciaal zijn!